Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
79przemo napisał:
Ja to rozumiem tak.ze skoro panstwo norweskie dba o swoich obywateli(socjal) to i obywatel powinien byc fair wobec panstwa!A wiec jestem za anonimowym podpier...em

Pozdrawiam gremium

Mylisz pojecia. W Norwegii bardzo trudno dostac pomoc socjalna, trzeba byc w okropnych tarapatach, nie miec samochodu, nie kiec na czynsz, na oplacenie pradu, na jedzenie.
Niemniej Norge dba o czlowieka w takiej sytuacji. Zacheca do pracy na bialo i ogolnie do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
anders b. napisał:
Jeżeli nie ma problemu z wypłatą i są to w miare rozsądne pieniądze to jaki to ma sens? przecież nikt nikogo nie zmusza

te rozsądne pieniadze....to niby jakie mają być twoim zdaniem?

i czy sa warte tego że babki padają na przysłowiowy PYSK ....aż im krew idzie nosem?

i nie ważne czy z magistrem czy z ośmioma klasami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
retier1 napisał:
anders b. napisał:
Jeżeli nie ma problemu z wypłatą i są to w miare rozsądne pieniądze to jaki to ma sens? przecież nikt nikogo nie zmusza

te rozsądne pieniadze....to niby jakie mają być twoim zdaniem?

i czy sa warte tego że babki padają na przysłowiowy PYSK ....aż im krew idzie nosem?

i nie ważne czy z magistrem czy z ośmioma klasami

Alleluja!!!!!
Jezus się nam drugi raz objawił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ni eto nie jest fair
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
beauty napisał:
retier1 napisał:
Jeśli zajdzie taka potrzeba .... na pewno to zrobie

Retier, ja moglabym doniesc np. na psychopate - morderce dziecka,
ale juz na mordujacego "konfidenta" NIE!

Retier, jak bys nie zauwazyl to trwa wojna,
pomiedzy LAJDAKAMI - "komuszkami"
a ludzmi SZLACHETNYMI
, czyli.........

BTW
podgatunek "biedronkowca pospolitego"
np. w Oswiecimiu, rekami swoich "biedronkowych organow"
nie takie rzeczy robil......

Retier, i tak komory gazowej "nie przeskoczysz"!

widze że wiele już latek masz na karku

a mnie tyle jeszcze brakuje

no cóż...poczekam

może i ja jeszcze czegoś doświadczę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Przemek Przemko
(79przemo)
Wiking
Hilton napisał:
79przemo napisał:
Ja to rozumiem tak.ze skoro panstwo norweskie dba o swoich obywateli(socjal) to i obywatel powinien byc fair wobec panstwa!A wiec jestem za anonimowym podpier...em

Pozdrawiam gremium

Mylisz pojecia. W Norwegii bardzo trudno dostac pomoc socjalna, trzeba byc w okropnych tarapatach, nie miec samochodu, nie kiec na czynsz, na oplacenie pradu, na jedzenie.
Niemniej Norge dba o czlowieka w takiej sytuacji. Zacheca do pracy na bialo i ogolnie do pracy.
Czy dodatek na dziecko nalezy sie tylko najgorzej uposazonym,czy pomoc socjalna nie objawia sie w innych formach dla srednio zarabiajacych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Kalik napisał:
Jak w temacie.
Pracuję w firmie która zatrudnia oprócz nas legalnych firme pośredniczącą która z kolei zatrudnia ludzi na czarno. Nie tylko polaków. Po kilku już latach myślę że czas ich podkablować .
Tylko jak to zrobić aby nie wydało że to ja zrobiiłem ?
wszelkie skuteczne formy mile widziane.

www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=92397

zawsze mozesz zglosic ze sa nieprawidlowosci i przyjada z kontorola.... tych na czarno wylapia, szefa obciaza kara a Ciebie sprawdza ile godzin przepracowales i wysla na bezplatny urlop bo wyrobiles juz dozwolona liczbe nadgodzin w roku i za duzo w ogole pracujesz - stad te extra wolne bedzie
szef sie ucieszy i on z kasa tak czy siak zostanie a wy pojdziecie w pizdu.... pracujesz na legalu i macie matolkow ktorzy ciagna na czarno: tez wal ich w dupe skoro daja sie wykorzystywac!!!! takie to proste.... no chyba ze jestes dobry samarytanin i nie eliminujesz slabszych jednostek tak jak to w przyrodzie zazwyczaj jest... powodzenia w wyborze.... tak czy siak....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
... pracujesz na legalu i macie matolkow ktorzy ciagna na czarno: tez wal ich w dupe skoro daja sie wykorzystywac!!!! takie to proste.... no chyba ze jestes dobry samarytanin i nie eliminujesz slabszych jednostek tak jak to przyrodzie zazwyczaj jest...
MĄDRE ... też uważam , że ile można tłumaczyć tłukowi , że jest walony w Rogi jak On i tak Mówi , że ma więcej Kasy ode mnie .
Dwa trzy lata temu w realu , starałem walczyć się z głupotą i narobiłem sobie tylko wrogów .
---
Wielki ... SZEF-Bonzo-Śmonzo , zakazał wchodzić Mi na jego teren "FIRMY" gdzie bydło mieszkało w ciasnych klitkach po dwóch na pryczach piętrowych i bulili co miesiąc po 1800Nok. per kojo . A do ręki dostawali 80Nok/t. tyrali po 10 godzin z sobotami . Tylko dlatego iż dwóm z Nich , pokazałem jak sam Mieszkam i ile płacę legalnie za tą przyjemność .
Pokazałem ile legalnie zarabiam , ile godzin pracuję i jakie mam Przywileje , byłem wtedy na permitteringu i nudziło Mi się niemożebnie .
---
To za dwa dni później w Niedzielę nie chcieli rozmawiać , bo szefuncio zakazał ...Ha , ha ...
A jak jeden z nich złamał w pracy rękę , to facet kazał się spakować i odstawił gościa na stację kolejową , bo ponoć bilet kolejowy miał być tańszy od samolotu . Koleją do Polski ...!!! .
Wtedy płacz i lamenty i prośba o pomoc .
Podwiozłem jedynie a lotnisko i również dałem ..."KOPA W DUPĘ"... z motłochem nie ma się co patyczkować ...
Taka jest wredna prawda , jak powiadał kiedyś Mój Siostrzeniec .
---
Do dzisiaj "szefuncio" na mieście udaje głupa , że Mnie nie poznaje ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
79przemo napisał:
Hilton napisał:
79przemo napisał:

Pozdrawiam gremium

Czy dodatek na dziecko nalezy sie tylko najgorzej uposazonym,czy pomoc socjalna nie objawia sie w innych formach dla srednio zarabiajacych?

Napisalm ci, ze mylisz pojecia.
Dodatek na dziecko ( barnetrygd) nalezy sie kazdemu, bez wzgledu na wysokosc dochodow. Dodatek ten nie jest forma pomocy socjalnej!
Pomoc socjalna w Norwegii to "økonomisk stønad", uzyskac ja moga osoby na skraju bankructwa, takie ktore nie maja juz praktyczne za co zyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
gabriel napisał:
Taka jest wredna prawda , jak powiadał kiedyś Mój Siostrzeniec .
Niestety tak jest!

Szkoda, ze bedzie CORAZ GORZEJ bo ludzi przybywa.

Chiny plus Indie, .........to bedzie MASAKRA..........
jak Obywatele tych panstw zechca
masowo osiedlac sie w Europie.

Na razie jeno Chiny swoim "dampingiem"
wywolaly kryzys na skale planety.

Dalej niestety bedzie tylko TRUDNIEJ.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok